NIEUWSBRIEF JULI 2017

Nieuws over de Kindergarten in Kakot.

Het is zo ver:

De Kindergarten van Kakot is in maart 2017 provisorisch gestart met 15 kinderen uit kansarme gezinnen, die 5 dagen per week tussen 7-9 uur in de ochtend kunnen komen. De begeleidster is de enthousiaste 23-jarige Chin Lyta. Ze heeft de high school en een training “Kindergarten teachers skills” succesvol afgerond.

Juffrouw Chin Lyta met haar 15 jonge kinderen. Op de achtergrond staat Dhr. Phalla, Social worker van Kakot.

De gemeenschap kan haar niet meer dan $25 salaris per maand betalen. Vanuit de overheid is er geen financiële ondersteuning.  Daarom kan de kindergarten beperkt open zijn en niet meer kinderen ontvangen. Op dit moment is er nog een gebrek aan spel- en leermateriaal. Er is geen lerarenruimte waar ze rustig het ochtendprogramma kan voorbereiden. Inmiddels heeft ze zelf wat materialen aangeschaft, die ze ’s avonds mee naar huis neemt. Een opbergkast in de klas ontbreekt.

Om 5 uur ’s morgens vertrekt ze van huis om -voordat de kinderen komen-  de ruimte te poetsen en in te ruimen. De omgeving van het gebouw is rommelig met veel struikgewas waarin –tot haar ongenoegen- veel ongedierte huist.  Ze zet haar schouders met veel energie onder dit project. Het enthousiasme van de kinderen maakt haar blij: daar doet ze het voor.

De eerste sponsors voor de Kindergarten en de primaryschool hebben zich aangemeld.
Ook zijn er eenmalige giften binnen gekomen. Het begin is er ………
Op de website staan nieuwe foto’s van de Kindergarten en de primaryschool.

Kijk nog eens op: www.friendsofkakot.nl

Volgende nieuwsbrief meer informatie over de primaryschool.