NIEUWSBRIEF 20: nog steeds Covid-19, mei 2020

 

 

Ook in Cambodja heerst nog steeds het Covid-19 (Corona)-virus. Tot nu toe valt het aantal dodelijke slachtoffers mee, maar de economische gevolgen zijn voor het land rampzalig.

Toeristen komen voorlopig niet en de maakindustrie (kleding, schoenen, reistassen) ligt volledig stil. De In Kakot wonende boeren zijn overwegend zelfvoorzienend, anders dan in de grote steden waar de arme bevolking in grote problemen zijn geraakt: geen werk, geen inkomen.

 

Sinds 14 maart zijn alle scholen in het land en dus ook in Kakot gesloten. Het kinderdagverblijf en de primaryschool liggen er verlaten bij. De kinderen hangen wat rond of helpen ouders op het land. Dat valt niet mee, want april en mei zijn de warmste maanden van het jaar (meer dan 35 graden). Ze missen school, hun vriendjes en willen graag leren.

 

Karona, van onze Cambodjaanse partnerorganisatie Cambodian Child Life Foundation (CCLF)

heeft vorige week Kakot bezocht. Dankzij een Cambodjaanse sponsor heeft ze de leerkrachten van Kindergarten en primaryschool kunnen verblijden met een (tweedehands) laptop, printer, papier en printerinkt. De docenten maken opdrachten, die de leerlingen wekelijks op een afgesproken tijd op school mogen omruilen voor nieuw werk. Men is blij de kinderen op deze manier te kunnen blijven zien, zodat bij eventuele (gezondheids-) problemen er actie ondernomen kan worden.

 

Verder blijft Karona actief aan fundraising doen ook al valt dit op het moment niet mee om Cambodjaanse sponsoren te werven. Wij verzamelen nog altijd mooie spullen voor de rommelmarkt, alhoewel een datum nog niet bekend is.

 

Namens alle kinderen, bewoners van Kakot,  Karona, haar team en het bestuur van Friends of Kakot wensen we iedereen sterkte, een goede gezondheid en hou vol.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marian de Vries-Hendriks

namens

 

info@friendsofkakot.nl                      www.friendsofkakot.nl